Emiel Denies: bouwondernemer, sectorexpert én auteur

Emiel Denies

Ik ben Emiel Denies. Met Bouwdimensies wil ik mijn expertise en visie delen met andere bouwondernemers. Waarom? Omdat ik ervan overtuigd ben dat je ook succesvol kunt zijn in de bouwsector zonder voortdurend te zwoegen en te zweten. Mijn missie is om via lezingen, workshops en individuele trajecten meer transparantie en zekerheid te brengen in onze stiel.

Rendabel ondernemen

Dertien jaar lang werkte ik voor een baas. Op mijn 36ste koos ik er bewust voor om zelf bouwondernemer te worden. De eerste jaren waren voor mij leren, ploeteren, vallen en opnieuw rechtkrabbelen. Ik heb ontzettend veel geleerd … maar ik heb ook afgezien. Dé grootste uitdaging in de bouw? Een rendabel bedrijf uitbouwen dat een toekomst heeft op een zeer concurrentiële markt.

Prijsstrategie

Ik heb veel geleerd door te doen, maar ik heb ook veel gelezen, met collega-ondernemers gepraat en sessies gevolgd bij werkgeversorganisaties. Het was al snel duidelijk voor mij dat voor veel bouwondernemers de marges op materiaal het fundament zijn voor een positieve bankrekening. Waarom? Omdat onze uurtarieven eigenlijk belachelijk laag zijn. En dat is niet oké. Ik ontwikkelde daarom mijn eigen visie op prijsstrategie na heel veel rekenwerk en analyses. En ... ik schreef een boek.

Zonder zwoegen en zweten

In 2016 bracht ik 'Zonder zwoegen en zweten' uit. Een boek van een ondernemer in de bouw voor ondernemers in de bouw. Een boek dat ik graag zelf had willen lezen toen ik mijn eerste stappen zette en over alles twijfelde. Over financiële vraagstukken, maar ook over vragen zoals: Wat als ik ziek word? Wanneer kan ik mijn eerste personeelslid aanwerven? Zet ik wel genoeg opzij voor een aangenaam pensioen?

Training in ondernemersskills

Via Bouwdimensies wil ik bouwondernemers helpen om de competitie in hun markt vol enthousiasme aan te gaan. Op alle fronten. Door de skills van ondernemers in de bouw te vergroten, groeien ze bewuster, rendabeler en dus gezonder.

Wil je weten hoe Bouwdimensies jouw bouwbedrijf kan helpen? Neem dan zeker contact op.